Hopp til: Navigasjon | Innhold | Undermeny

Zine Tours

E-post: post@zinetours.no
Telefon: 918 17 129

Proxy Annual Meeting /Fullmakt GF

Proxy_Fullmakt_VR_2021.pdf

Innbetaling av eiendomsskatt

Alle som eier fast eiendom i Tyrkia må betale lokal skatt til kommunen. Denne skatten er ment å skulle dekke kommunens utgifter til kommunale tjenester slik som veivedlikehold. For 2009 var denne summen for mitt vedkommende litt under 60 lira. Det er den enkelte beboer som er ansvarlig for at dette blir innbetalt. Beløpet betales kontant på Kommunehuset i Camyuva. Det er en fordel dersom du har med kopi av skjøte (Tapu) og passet kan det også være greit å ha med.

Minibank

Det finnes flere minibanker i Camyuva. Det er erfaringsmessig liten forskjell på kurser uansett hvilken minibank du velger. Alle minibankene som jeg har prøvd både i Camyuva og Kemer har mulighet for engelsk tekst på knapper / menyer. Det er ikke alle minibanker som har mulighet for Euro. Personlig benytter jeg Lira uansett. Bruk av Euro/dollar kan gi litt lavere priser når du f.eks pruter på leiebil eller utflukter.

I Camyuva er det to minibanker plassert ved siden av postkontoret. (Nederste bildet) Det er også to minibanker på andre siden av gaten litt lengre inn i sentrum. Øverst er bilde av Minibanken til Denize ved siden av GinsaTravel.

Vannregning

Alle må huske å betale vannregningen. Dette er fort gjort å glemme. Dersom regningene ikke blir betalt kommer det noen fra Gatab og blomberer stoppekranen utenfor huset. Dersom vannet blir stengt må du forvente at det tar minst en uke å få det åpnet igjen. Vannregningen kan betales på to måter. Enten ved å møte opp på Gatab i Kemer (Bildet) Bygningen ligger i den lange gaten som går ned fra krysset ved Dakapo, og ned til den store rundkjøringen.  Eller du kan få en direkteavtale i en bank. Tyrkiske Bank (Nederste bilde) har mulighet for dette, og Finansbanken vil få dette snart. Husk ta med vannregning/kvittering til banken når du skal ordne dette.

Buss

Å ta buss i Tyrkia er en litt annen opplevelse en det man er vant med. Bussen kjører når sjåføren er ferdig med å røyke... I 2008 ble det i Kemer bygd ny hovedbussstasjon. Den ligger på oversiden av rundkjøringen på hovedveien i forlengelsen av "Klokketårnveien" (Øverste bildet). De fleste bussene kjører fremdeles ned mot sentrum i Kemer. Holdeplassen er her rett nedenfor klokketårnet. Bussen stopper også på alle holdeplassene dersom man gir tegn. I de fleste tilfellene stopper også bussen dersom du gir tegn utenfor holdeplassene. Buss er billig, de går ofte, og er en kurrant reisemåte. Du må selv ofte uoppfordret sørge for å betale. De vanligste reisemålene for oss i Camyuva er kanskje Kemer, Antalia, eller Kiris.

Visumregler

Her er reglene:

Norway: Ordinary passport holders are required to have visa to enter Turkey. They can obtain three month-multiple entry visas at the Turkish border gates and stay in Turkey up to 90 days within 6 months starting from the first entry date. Official passport holders are exempt from visa for their travels up to 90 days.
Norway     3 Months     20 $ - 15 Euro - 10 £

Merk dere at innholdet sier at du kan være 90 dager i landet i løpet av 6 måneder. Det må forstås slik at du også må være ute av landet i 90 dager i løpet av det halve året. Skal du være over 90 dager i løpet av et halvt år, må du ha "Residence Permition" eller den såkalte blåboka.

For spørsmål kan det jo være greit å gå direkte til kilden: Den Tyriske ambassaden i Oslo på tlf 22 12 87 50

Utviklet av Prinfo Intermedia